Hei me värjätään lankoja


Osallistuin Helsingin työväenopiston langanvärjäyskurssille. Kurssilla käytettiin kylmävärjäysmenetelmää Semitone-värien kanssa. Värien lisäksi tarvittiin vain ureaa ja soodaa ja tippa astianpesuainetta. Aineet sekoitettiin oikeassa suhteessa ja langan annettiin muhia niiden kanssa kaksi vuorokautta.

Kurssi kesti 3 kertaa ja ensimmäisellä kerralla tutustuttiin värjäystapaan ja kokeiltiin muutamiin lankoihin värjäystä. Ehdin itse tehdä 3 värjäystä illan aikana.


Ensimmäinen värjäyskokeilu oli sateenkarilangan tekeminen. Halusin kokeilla montaa väriä. Vyyhti oli makkaralla lihalaatikossa ja lisäsin siihen perussinistä. -keltaista ja -punaista. Värit levisivät tietenkin muodostaen välivärejä ja lopputuloksena ei ole kovin selkeät osiot ja neulottuna näyttää vaan sekamelskalta. Tästä voisi tulla silti kivat tumput tai jotain muuta.


Halusin kokeilla myös speckle-langan tekoa. Sekoitin pienet seokset väriliemiä ja roiskin kuivaan lankaan pensselillä. Näin tehtynä tiplut ovat vain langan toisella puolella ja en tiedä miltä tämä näyttää neuloessa. En tehnyt toiselle puolelle vyyhtiä pilkkuja, koska halusin vähemmän kirjavaa. Tässä oli pohjalankana Drops Merinoa ja sitä on vielä toinen valkoinen kerä, joten nämä yhdistämällä saisi vielä vähemmän pilkullista.


Värjäsin myös sukkalankaa itselleni. Väri on oikeasti hieman enemmän petrooli kuin kuvassa. Tämä varmaan pääsee ensimmäisenä puikoille, kunhan keksin sopivan mallin.

Lisää lankoja seuraavassa postauksessa huomenna!

Comments

Popular posts from this blog

Lahjaideoita neulojalle

Hei me värjätään lankoja osa 3