Hei me värjätään lankoja osa 2


Muistiinpanojen kertaus paljastikin, että ensimmäisellä kerralla värjäsin vain sateenkaarisekasotkun ja tiplulanka ja vihreäsukkis olikin tehty toisella kerralla.

Toisella kerralla värjäsin siis tiplulankaa, vihreetä sukkalankaa ja violetin ombresarjan.


Ombresarjan tummuuserot eivät erotu hirveästi luonnossa, mutta sen verran kuitenkin että tummin ja vaalein on selkeästi eri tummuiset. Seuraavalla kerralla ehkä pitää tehdä hiukan erilaiset seokset. Nyt liuosten välillä oli 2 ml eroa per 50 g. Vaaleimmassa on 2 ml väriä ja ensi kerralla voisi ehkä kokeilla alottaa 1 ml:stä ja tehdä seuraavat 3 ml, 7 ml ja 10 ml. Nämä lillui myöskin vain yhden vuorokauden.

Lauantaina tulikin sitten värjättyä kasa lisää erilaisia lankoja. Kokeilin värjätä uudestaan saateenkaarilankaa ja vihreätä. Lisäksi väripataan pääsi pinkki-harmaayhdistelmä ja sateenkaarivärjäyksen värijämät käytin viimeiseen valkoiseen vyyhtiin.


Tein uuden vihreän, mutta tällä kertaa vähän enemmän ruohoisan version. Tähän tuli laitettua hirveästi väriä ja silti tuloksena ei ollut hirveän tumma väri. Koitin tehdä myös violetilla tipluja tähän, mutta ei ne pysyneet. Voi olla että hieman ruskeampana näkyvät kohdat on niitä tipluja levinneenä.


Tässä on laimeat liuokset pelkkää pinkkiä / peruspunaista ja mustaa. Musta on ehkä Emo-värejä eikä Semitonea. Tämä onnistui tosi kivasti, mutta en tiedä kuinka sekavaa siitä tulee neulottuna.


Tämä tapaus on siis uitettu sateenkaarilangan värjäyksessä käytetyissä kipoissa ja sillä on pyyhitty pöydälle joutunutta väriä. Siitä tuli yllättävän paljon parempi kuin kuvittelin. Ei ruskea vaan oikeasti vähän murrettuja värejä. Sopii hyvin sukiksi!

Sateenkaari 2.0 -langan värjäyksestä tulee vielä seuraava postaus kun sen esittelyyn tarvitsee vähän useamman kuvan.

Comments

Popular posts from this blog

Lahjaideoita neulojalle

Hei me värjätään lankoja osa 3

Hei me värjätään lankoja