Lahjaideoita neulojalle

En itse välitä hirveesti joulusta tai lahjoista, mutta ajattelin kasata listaa lahjoista joista moni neuloja voisi ilahtua. Neulojia on kyllä suht helppo lahjoja, antaa vaan jotain kivaa lankaa. Myös tarvikkeet on kivoja ja niiden avulla neulominen on mukavampaa.

Pingotusalustat

 Biltema, KnitPro, Ebay
Huivit tarvitsevat suuren pingotustilan. Sen takia on hyvä, että pingotusalustan saa palasiksi kaappiin. Itse olen pingottanut kyllä joskus pingotusalustalle kiertämällä huivin monta kertaa kappaleen ympäri, mutta se ei toimi hyvin muussa kuin yksinkertaisissa muodoissa.

Pingotusalustaksi käy hyvin nämä palapelimaisesti koottavat palat. Näitä löytyy sekä lasten leluversiona että jumppapuolen mattona. KnitProlla on myös oma versionsa, joka maksaa kolminkertaisen hinnan. Mutta onhan se nyt sitten aito neuleväline!

Ruutuhyppymaton saa esimerkiksi Biltemasta 14 eurolla. KnitPron pingotusalusta Lankamaailmasta 39 euroa. Ebaysta mattoja löytyy hakusanoilla Interlocking Puzzle Foam hyvinkin halpaan hintaan (huom. muovin laadusta ei ole takeita ja se voi sisältää ties mitä hormonihäiritsijöitä).

Näiden kaveriksi voi hankkia myös pingotusvaijerit, jotka ovat omalla toivelistallani. Näitä valmistaa esim. KnitPro.

Sukkablokit

Sukanneulojille kätevä apuri on sukkablokki, jolla saa palmikot ja pitsit näyttämään nätimmiltä sukassa. Näitä ei voi olla liian montaa, sillä pesun jälkeen sukat on monesti hyvä pingottaa uudestaan. Sukkablokkeja valmistaa moni yritys, mutta jos haluaa suosia kotimaista kierrätysmuovista valmistamaa pienyritystä, kannattaa valita Succaplokki. KnitProlta löytyy myös oma versionsa, joita voi löytyä paikallisista lankakaupoista.

Silmukka- ja kerrosmerkit

ylhäällä: RebbeltjesTouch, StunningStringStudio
alhaalla: PixieDixDesignsdavodix

Näitäkään ei voi koskaan olla liikaa! Omat tämän hetken suosikit on nätit metallirenkaat eri väreissä. Näitä löytyy Etsystä nimellä snag free, snagless ja ringos. Lisäksi monella kaupalla on myynnissä aivan ihastuttavia minivyyhtimerkkejä. Normaaleja silmukkamerkkejä löytyy myös jokaisesta lankakaupasta.

Puikot

Hyvät puikot on kaiken lähtökohta. Magic loop ei onnistu pyöröillä, joiden kaapeli on tönkkö. Pyöröpuikkojen kaapelit myös menettävät joustavuutensa ajan myötä. Oma tämän hetken suosikkimerkki on Chiaogoo. Chiaogoon Red lace -sarjan kaapelit ovat nailonilla päällystettyjä teräskaapeleita, joten ne eivät kovetu väärään asentoon toisin kuin muovi. Chiaogoolta saa puikkoja myös erilaisissa seteissä. Chiaogoota saa mm. Titityyltä.

Toinen suosikki puikoissa on Knit Pron Harmony-puikot, jotka ovat nätisti värjättyjä koivupuikkoja. Näitä saa lähes jokaisesta lankakaupasta.

Neulekirjat

Uusia neulekirjoja, suomalaisia ja käännettyjä, ilmestyy koko ajan. Itse en yleensä välitä fyysisistä kirjoista, koska niitä on ikävä kuljettaa mukana, mutta suurin osa muista ihmisistä taas tykkää neuloa mielummin paperilta kuin näytön ruudulta. Kirjojen esittelyjä löytyy hyvin esimerkiksi Solmussa-blogista. 

Suutarin lapsella ei ole kenkiä

Kysyin muilta lisää ideoita lahjoista neulojille ja moni sanoi ilahtuvansa muiden tekemistä neuleista. Monesti ne peruskäyttöneuleet jää tekemättä, kun on toinen toistaan ihanampia pitsihuiveja jonossa. Sukat ja lapaset ovat siis hyviä lahjoja.

Muita hyviä ideoita on tarvikkeet kuten mittanauhat (aina hukassa), kässäpussit / projektipussit, päättelyneulat, muistikirjat ja sottaamaton käsirasva.

Comments

Popular posts from this blog

Hei me värjätään lankoja osa 3

Hei me värjätään lankoja