Joulukuu 2016

Joulukuun neulekatsauksen vuoro. Kasa valmistuneita ja puikoilla olevia alla.

Dotted rays by Stephen West

Dotted rays kuvausassistentin päällä
  • ohje: Dotted Rays by Stephen West
  • lanka: BC Garn Semilla (vihreät, 161 m / 50 g, 100% villa) ja Sandnes Garn Lanett (valkoinen, 195 m / 50 g, 100% merino)
  • puikot: 6 mm
  • Lisää tietoa projektisivulla Ravelryssa
Sain huivin valmiiksi! Se on jopa päätelty. Neulelaatikoita penkoessa löysin ainakin 3 huivia jotka on viimeistä silmukkaa lukuunottamatta valmiita. Jokin siinä päättelyssä aina niin pelottaa.

Ohje oli aluksi vähän epäselvä, koska rei'istä ei tullut reikiä. Syy oli taas neulojassa. Tulihan niistä reikiä kun ne osui oikealle kohdalle käännöksiin! Totesin että paras tapa tehdä tätä on laittaa käännöskohtiin jo valmiiksi silmukkamerkit ja siirtää kerrosmerkkiä aina siihen kohdalle kun seuraavan kerran tarvitsee kääntyä. Huivin neulominen nopeutui huomattavasti, kun ei tarvinnut laskea koko ajan tai varmistaa, että missä kohtaa pitikin kääntyä. 

Vihreitä lankoja jäi yhteensä noin 20 grammaa, josta yli puolet on tumman vihreää. Kahta vaaleampaa vihreetä ei jäänyt muutamaa metriä enempää. 

Lanett toimi yllättävän hyvin kaverina Semillalle, vaikka onkin paria kokoluokkaa ohuempaa. Semillat on DK:ta ja Lanett fingeriä, mutta hyvin ne tässä huivissa silti menivät yhteen. Tykkään kahden erivahvuisen langan efektistä, se korostaa hyvin raidoitusideaa.

Huiville tuli hintaa alle 20 euroa, jos Lanetille ei lasketa hintaa. Semillat olivat alennuksessa alle 5 euroa kappale Snurressa.

Ohjeesta vielä sen verran, että en ymmärrä miksi tästä Dotted Rays huivista on kaksi eri ohjeversiota myynnissä. Toinen on tämä alkuperäinen ja toinen nimellä Dotted Rays (self-striping). Näin kaverilla tuon self-striping version ja ostin itse alkuperäisen ohjeen (?) ja niissä ei ole oikeasti yhtään eroa. Ainoat erot on että kerrotaan, että voi tehdä raidallisena ja alkuperäisessä ohjeessa on kokovaihtoehtoja. Ohjeesta on kolmaskin versio Dotted Rays in seed stitch, joka on kyllä jo selkeästi erilainen.

Diffraction by Cindy Garland


Ravelryn mukaan tämä huivi on aloitettu toukokuussa 2013. Tämä on yksi niistä huiveista, joita löysin lankalaatikoista. Päättelyä puuttui n. 5 senttiä... Nyt se on päätelty! Lanka on ihanan pehmeää ja värit ovat aivan upeat. Näitä kun saisi lisää! Tökin jo Markkaa, että värjäisi enemmän.

Zetor by Jatta Pauliina

  • ohje: Zetor by Jatta Pauliina (ilmainen)
  • lanka: Colinette Jitterbug (366 m / 150 g, 100% merino sw)
  • puikot: 4,0 mm
  • Lisää tietoa projektisivulla Ravelryssa
Tämä taisi olla ensimmäinen ikinä mun aloittama pitsihuivi. Aloituspäivämäärä oli Ravelryn mukaan 2008. Tästäkin puuttui hiukan päättelyä, mutta nyt se on tehty.

Mercury socks by Kim Drotar

 
Ilmainen ja helppo pitsisukkaohje. Sukkiin meni yhteensä 67 grammaa lankaa. Kyseessä on sen verran mukava malli, että teen ehkä toisetkin jossain vaiheessa.

Little Red Riding Slippers by DROPS design


Lämpimät ja mukavat tossukat.

Satakieli by Heidi Alander


  • ohje: Satakieli Advent MKAL by Heidi Alander
  • lanka: Novita Wool ja Novita Nalle
  • puikot: 6.0 mm Knit Pro Symphony
  • Lisää tietoa projektisivulla Ravelryssa
Pitihän munkin nyt osallistua tähän yhteisneulontaan kun kaikki muutkin!

De-UFOt

Näistä olisi ehkä ollut hyvä ottaa kuvat ennen purkamista, mutta toisaalta se ei tuntunut siinä kohdassa järkevältä. Löysin siis kasan keskeneräisiä neuleita laatikoista. 

Ensimmäisenä löytyi Paulie-villatakki Nallesta ja Lanettista. Tätä en viitsinyt alkaa purkamaan, sillä Lanett oli jo kertaalleen purettu toisesta työstä. Kumpikaan lanka ei ole niin hienoa tai kallista, että sitä kannattaisi kierrättää enää. Leikkasin lankakerät irti ja takki saa mennä pois.

Toisena löytyi kokonainen Lehmus-huivi Novitan Bambusta. Tästä puuttui vika silmukka, mutta lanka oli jotenkin solmussa ja kun yritin setviä sitä sain sen purkeamaan alemmalta riviltä. Koska huivi on vääränmuotoinen, että pääsisi koskaan käyttöön, se sai purkutuomion. 

Kolmas neule oli Maulangasta aloitettu Shallowtail shawl. Rivi oli kesken enkä tiennyt missä mennään. Totesin, että puran ja otan langan johonkin kivempaan käyttöön.

Lisäksi löytyi keskeneräinen Baby cables and small ones too. Tätä pitää sovitella vielä, että onko se sopivan kokoinen ja jaksaisinko tehdä sen loppuun.

Puikoilla

Lähes valmiina on jo Speckled Space Socks (Amanda Stephens) messuilta ostetusta Handusta. 

Satakielen valmistuttua tarvitsin uuden huiviprojektin ja alotin Heidi Alanderilta toisen huivin, Ilon. Neulon sitä Dropsin uutuuslangasta Florasta, joka on alpakkavillasekoite.

Jonossa

Ajattelin osallistua ensi vuonna Box o Sox -kaliin ja jonossa onkin taas kasa sukkia. Seuraavaksi on vuorossa Vanilla is the new black Keesi-langasta tai Villiviini Arwetasta.

Comments

Popular posts from this blog

Lahjaideoita neulojalle

Hei me värjätään lankoja osa 3

Hei me värjätään lankoja