Tampereen messut eli Suomen Kädentaidot 2016

Kun kaikki muutkin ni mä kans! Eli tuli käytyä ihmettelemässä, mitkä nämä isoimmat käsityömessut oikeen on. Ostoksia ei kertynyt hirveesti, ja löysin vaan toisen ostoslistalla olleen asian.

(Pahoittelu kuvien värisävystä.)

Debbie Blissin neulemuki, Handun SukkaGimalle, Hopeasäie Meny. 

Lentävän Lapasen -ständiltä löytyi Handun SukkaGimalle -lankaa (400 m / 100 g, 75 % merino, 20 % nylon, 5 % gimalle) ja Debbie Blissin neulekahvimuki. Ajattelin tehdä tästä langasta Vanilla is the new black -sukat, joissa on upea kantapää. Ohje on muuten huomisesta alkaen kuun loppuun koodilla 25% alennuksessa.

Hopeasäikeen Meny -lanka (425 m / 100 g, 75 % merino, 25 % polyamide) oli pakko ostaa värinsä takia. Miksi tätä keltaista ei oo missään teollisissa langoissa? Kuvassa se on liian oranssi, oikea väri on kirkkaan vaalea keltainen. Väriä olisi ollut myös muissa laaduissa, mutta päädyin nyt tähän fingering-vahvuiseen merinoon.

Talking to myself Poison-kaulakoru, Korumetsän lehtikaulakoru

Ostin myös korupuolelta pari korua. Koukuttajan podcastissa on monesti hehkutettu Korumetsän koruja, joten halusin sellaisen itselleni. Tarkoitus oli ostaa joku pitsillä painettu koru, mutta musta lehti vei kuitenkin voiton.

Korumetsän kojua vastapäätä oli Talking to myselfin koju, joka myi ihania pulloriipuksia. Mietin ensin kahden glitteripullon väliltä, mutta päädyin sitten vihreään myrkkypulloon.

Lähes kaikki lankakaupat olivat jättäneet tarvikkeet kotiin, eikä Titityy ollut raahannut Iton lankoja mukana, vaikka juuri ne oli se mitä oisin halunnut nähdä. Ostoslistalla oli Iton metallisilkkilanka Tetsu, mutta sitä pitää tilata sitten verkkokaupan kautta myöhemmin.


Cloverin ständiltä löysin onneksi myös sen mitä olin etsimässä! Eli 2.5 mm Hiyan tai Chiagoon -puikot, mielellään vaihdettavilla päillä. Cloverilla oli kun oli sekä kiinteitä että vaihdettavia Chiagoon puikkoja. Ostin sitten kokeiluun Twist-sarjan 75 cm -kaapelin ja saman sarjan 2.5 mm metallikärjet. Chiagoolla on myös bambukärkiä ja toisenlainen kaapeli tähän sarjaan, mutta niitä ei ollut nyt tarjolla. Eilen kun katselin hintoja muualta niin harmittaa, etten ostanut enempää, sillä hinnat olivat euron tai pari halvempia. Nämä eivät ole todellakaan niitä halvimpia puikkoja, mutta näillä magic loop sujuu ihan erilailla! Oon ollut hieman närkästynyt Knit Prohin ja joutunut reklamoimaan, joten mukava kokeilla toista sarjaa. Knit Pron -sarjassa ei myöskään ole alle 3 millin puikkoja, joten on ihan perusteltua ottaa ne sitten toisesta uudesta sarjasta! Kirjotan näistä ehkä oman jutun myöhemmin.

Comments

Popular posts from this blog

Lahjaideoita neulojalle

Hei me värjätään lankoja osa 3

Hei me värjätään lankoja